#01 Cars & Coffee Serbia – Kaštel Ečka – Zrenjanin

U nedelju 19. maja, u organizaciji portala Autoslavia.com i Bud3.net, održan je prvi Cars & Coffee skup u Srbiji.

Na ovakvom okupljanju nije bitno koji je automobil skuplji, brži, ređi ili luksuzniji.

Već oproban širom sveta, Cars & Coffee je koncept okupljanja koji ujedinjuje vlasnike i zaljubljenike u raznovrsne automobile na jedinstvenom skupu čiji je jedini cilj druženje pod okriljem zajedničke strasti. Zbog toga, Cars & Coffee na prvo mesto stavlja ljude kao događaj na kom svaki automobil vredi tačno onoliko koliko ga njegov vlasnik voli. Na ovakvom okupljanju nije bitno koji je automobil skuplji, brži, ređi ili luksuzniji. Naprotiv, ono neguje različite pristupe istoj ljubavi prema automobilima.

Pionirski Cars & Coffee počeo je na Lukoil pumpi na autoputu E-70 u jutarnjim časovima uz trideset odabranih vozila i njihovih posada, a na kafi i doručku pridružile su se zlatne odbojkašice, reprezentativke Srbije i aktuelne svetske i evropske šampionke. Još samom početku skupa, koncept razmene iskustava u okviru zajedničke strasti se pokazao kao uspešan.

Naime, kada je učešće jednog Fiata 124 Spider dovedeno u pitanje zbog problema sa pregrevanjem, vlasnik Maseratija Granturismo bio je među prvima koji je priskočio u pomoć i improvizacijom rešio problem. Tako su nova drugarstva sklopljena već pre prvog kilometra vožnje, a uzajamno poštovanje je bio lajtmotiv celog skupa i u dobru i u zlu.


U jedanaest časova, kolona se zaputila na privatni deo događaja u Kaštelu Ečka nadomak Zrenjanina.

Učesnici skupa ugošćeni su na ručku u Kaštelu Ečka, jednom od najlepših vojvođanskih kaštela, provevši sunčano popodne u prostranom vrtu ovog zdanja punog istorije. Isprva, vlasnici automobila su se podelili po neformalnim taborima, ali kako je dan odmicao, razlike su spojile ljude i rodile nove teme. Naizgled potpuno nespojivi automobili uradili su ono što nam je i bio cilj — da spoje vlasnike koji su gladni novih znanja i informacija iz nekog drugog automobilskog kutka sa kojim se do tada nisu susretali.

Sa početkom u 16:30, zrenjaninski Trg Slobode bio je mesto javne izložbe ovih zanimljivih i jedinstvenih automobila. Tom prilikom, građani Zrenjanina imali su priliku da sa gostima razmene iskustva i sa njima podele svoju automobilsku ljubav. Uz kafu, rasterećeno druženje i razgovore o automobilskoj strasti koja nas sve pokreće, stvaramo novu grupu zaljubljenika u automobile kojoj nije bitno nikakvo takmičenje, već kvalitetan razgovor sa istomišljenicima. Bez ikakvih predrasuda, na prvom Cars & Coffee skupu, kao i na svakom sledećem koji će biti održan, ljubav i prijateljstvo bile su jedine vrednosti koje se neguju.