Menu & Search

Porsche club BiH na Cars & Coffee Serbia fruškogorskoj turi

Porsche club BiH na Cars & Coffee Serbia fruškogorskoj turi

Kraj septembra je početkom ove godine planiran za drugi veliki beogradski Cars & Coffee Serbia skup ali kako izreka kaže, čovek pravi planove, a Bog se smeje. Međutim prethodni vikend za nas je svakako bio veoma aktivan. Subotnji Bud3.net Track Day prošao je veoma uspešno, a deo prijavljenih automobila koji su želeli da se oprobaju na stazi došao je iz zvaničnog Porsche Cluba BiH! Vikend u Srbiji su pored toga želeli da provedu u druženju i mirnijoj vožnji putevima čarobne Fruške Gore.

U tome nas je podržala i vremenska prognoza u kojoj je izostala kiša te smo se u nedelju izjutra putem od Rume preko Iriškog venca uputili do čuvene staze Mišeluk. Sa mnogo manje obrtaja nego prethodnog dana naši prijatelji iz BiH su kroz nekoliko krugova isprobali stazu pre nego što smo odabranim putevima nastavili našu vožnju kroz prirodu. Novije generacije Porschea 911, 718 Cayman GTS i GT4 kao i dva hot-hatcha Mercedes-Benz A45 AMG (W176) i Renault Clio RS treće serije obišli su Frušku Goru uzduž i popreko, uz povremene pauze na poznatim vidikovcima.

Odlazak kući nije mogao da se desi praznih stomaka, te smo ručak organizovali na jednom od najpoznatijih vojvođanskih salaša. Okruženi ravnicom maskiranom u zelenilo salaša i automobilima parkiranim odmah pored, iskoristili smo priliku i da se malo bolje upoznamo. Porsche club BiH broji oko 35 članova koji se okupljaju radi druženja, vožnji, iskustava na stazi i opšteg očuvanja Porsche kulta. I sami organizuju razne zabavne i kulturne događaje od kojih su neki i humanitarnog karaktera.

U nadi da ćemo naredne godine nastaviti sa redovnim komercijalnim turama i velikim C&C izložbama, ostavljamo vas da uživate u fotografijama!

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autori fotografija: Nikola Stojanović i Miloš Nikodijević

0 Comments