Menu & Search

Cars & Coffee Serbia 03 – Rudnik

Cars & Coffee Serbia 03 – Rudnik

Užurbani tempo življenja naterao nas je da svaku godinu pamtimo najčešće po godišnjem odmoru i eventualno po vikendima kada smo uspeli da izvučemo neki slobodan trenutak za sebe i svoje bližnje. Na žalost, celu prošlu godinu ćemo pamtiti zauvek iako bismo je rado zaboravili, te baš zato sa velikim ushićenjem dočekujemo prve veće naznake normalizacije naše svakodnevice. Za nas iza portala Autoslavia.com i Bud3.net to znači i povratak na scenu automobilskog uživanja koje smo zamislili ali i pokrenuli još 2019. godine pod združenim nazivom Cars & Coffee Serbia.

Manje ili veće vikend vožnje, kao i veliki statični skupovi su uz još neke forme automobilskih događaja ono što čeka i nas i vas u narednom periodu. No za početak, možda pomalo stidljivo, povratak na scenu automobilskih događaja obeležili smo jednodnevnom vožnjom i druženjem do Rudnika. Zajedno sa našim partnerima, kompanijom Lukoil, koja ove godine slavi trideset godina postojanja, organizovali smo prvu Cars & Coffee Serbia vožnju ove godine.

Petnaest klasika okupilo se u nedelju ujutru 20. juna na Lukoil benzinskoj stanici „Kovač“ gde smo dočekani kao i uvek, velikim gostoprimstvom od strane naših domaćina i partnera, kao i ljudi iz JP Putevi Srbije i kompanije Julius Meinl. Hladovina Bajfordove šumpe, besplatno gorivo za učesnike, kafa, doručak i posluženje, druženje sa odbojkašicama Srbije i prigodni pokloni podsetili su nas na onu čuvenu izreku, da ako se po jutru dan poznaje… I tako i bi!

Vrhunska vremenska prognoza uz po koji oblačak nije nas iznenadila kišom na trasi koja je preko Mladenovca i Topole vodila do najviše tačke Šumadije. Sjajna ruta za vožnju pred sam dolazak do naše destinacije krunsana je fluentnim krivinama koje vas teraju da im se kompletno prepustite. Nešto preko trideset učesnika se lako prepustilo i sjajnim gurmanlucima na ručku koji je usledio u restoranu Glumac na Rudniku, gde smo zajedno sa našim prijateljima rekapitulirali sve ono što smo propustili u prethodnih godinu i po dana, u nadi da do sledećeg događaja nećemo više nikad čekati ni blizu toliko dugo.

Autor teksta: Miloš Nikodijević
Autori fotografija: Bojana Urošević,Vojislav Vujanić i Miloš Nikodijević

0 Comments